top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverTo Assist Grenzeloze Dienstverlening

Zó herken je een professioneel virtueel assistent


Professioneel virtueel assistent

Toen we begonnen met To Assist was virtueel assistent nog een relatief onbekend beroep. Regelmatig moesten we toelichten wat we nu precies deden. Dat is inmiddels heel anders! Virtueel assistent is de afgelopen jaren als beroep enorm in populariteit gestegen. Starten als VA is dan ook vrij eenvoudig: met een computer, een goede internetverbinding en natuurlijk een aantal skills, kun je beginnen.


Een kritische kijk

Wij juichen het alleen maar toe, dat het aanbod van virtueel assistenten en de bekendheid van ons vak toeneemt! Dit zorgt tegelijkertijd voor meer kennis, bekendheid en vraag naar onze diensten. Wél is het goed om kritisch te blijven. Want wanneer je ervoor kiest om een virtueel assistent in te schakelen, dan wil je er wel zeker van zijn dat je te maken hebt met een professionele VA. Het team van To Assist werkt met een aantal kernwaarden en professionaliteit is er daar één van.


Zó herken je een professioneel virtueel assistent:

  • Voor een opdrachtgever is het in het begin van de samenwerking soms lastig te omschrijven wat hij of zij precies verwacht. Een professioneel virtueel assistent kan hier achter komen door dit te bespreken, enigszins aan te voelen en de juiste vragen te stellen.

  • Duidelijke afspraken met de opdrachtgever zijn vanzelfsprekend voor een professioneel VA, zowel aan het begin van de samenwerking als tijdens het proces. To Assist stelt bijvoorbeeld voorafgaand aan de samenwerking een offerte op, zodat de verwachtingen duidelijk zijn voor beide partijen.

  • Soms zijn er onduidelijkheden tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden, of is er input nodig voor het starten of afronden van een taak. Loopt iets niet zoals gepland? Een professioneel virtueel assistent kan dit op tijd signaleren en onderhoudt altijd een duidelijke communicatie met de klant.

  • Virtueel assistenten kunnen vaak prima aangeven op welk gebied hun kwaliteiten liggen, zoals (financiële) administratie of online ondersteuning. Want ook al zijn VA`s heel veelzijdig, het team van To Assist komt er voor uit: we kunnen niet alles.

  • We werken voor verschillende klanten en voeren uiteenlopende taken uit. Flexibiliteit, structuur aanbrengen en goed overzicht kunnen houden zijn dan ook onmisbare kwaliteiten voor een professioneel virtueel assistent. En aangezien we online werken, is een goede basiskennis van digitale vaardigheden en programma`s een must!

  • Een professioneel virtueel assistent zorgt ervoor dat jij als ondernemer jouw tijd optimaal kunt inzetten. Je haalt het beste in elkaar naar boven en blijft samen in beweging!

Ben je benieuwd wat de ondersteuning van een virtueel assistent voor jou kan betekenen? We bekijken graag samen wat er mogelijk is. Neem contact met ons op.


Het team van To Assist, Grenzeloze Dienstverlening

Lianka Vermeulen en Hannie Aalbrechtse

T: +31 164 743 130

53 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page