top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverTo Assist Grenzeloze Dienstverlening

Een virtueel assistent kan echt niet alles!

Bijgewerkt op: 17 aug. 2021De sleutel voor groei van je onderneming is samenwerken
Een virtueel assistent kan echt niet alles

En dan staan we er ineens zelf voor. Wat een confrontatie is dat. Een virtueel assistent kan echt niet alles zelf.


Ondernemen is in beweging blijven

In 2018 zijn we flink gegroeid als team en als bedrijf. Ik kan je vertellen daar worden we zo blij van. Gelijk een enorme boost voor 2019. Terwijl we onze plannen aan het uitwerken zijn, komen we er ineens achter: een virtueel assistent kan echt niet alles zelf. We hebben een top jaar achter de rug. Niet alleen piekmomenten, het ging soms ook minder lekker in onze business. Maar dat houdt ons juist scherp. Achteraf zijn dat juist de leermomenten. Na afloop (of tussentijds) evalueren we over een project, een opdracht of een samenwerking met anderen. Wij, als team virtuele assistenten, werken zelf ook samen met andere ondernemers om een bepaalde opdracht uit te voeren. Wij zijn er ervan overtuigd dat samenwerken zorgt voor versterking.

De confrontatie van een virtuele assistent

Door de groei die we maakten vorig jaar, realiseren we dat enkele zaken intern anders ingericht moeten worden. Waarom en wat dan?

  • Beschikbaarheid van onze programma’s op elke locatie

  • Gegevens centreren op één plaats

  • Bestanden kunnen delen

  • 100% AVG-proof

Dit zijn een aantal punten van onze lijst, die we uitgaan voeren. Bij het bepalen van onze doelen voor 2019 in combinatie met de budgettering, hebben we hier rekening mee gehouden. We zullen moeten investeren, willen we kunnen groeien. We zijn in het nieuwe jaar gestart om een aantal punten op te pakken. Gelijk ermee aan de slag gegaan. Al snel kwamen we erachter, dat het ons veel tijd ging kosten. Niet alleen tijd, maar ook veel energie en zelfs een heel slecht humeur. Heel simpel, we werden er niet blij van.Totdat we ineens de confrontatie met onszelf hadden: Een virtueel assistentkan echt niet alles.

Investeren in de toekomst

Zoals we dat bij onze eigen klanten ervaren, ervaren we het nu zelf. Het is een beetje eng, je moet een bepaalde drempel overheen om andere mensen in te schakelen. Specialisten die de kennis hebben om te realiseren waar jezelf niet goed in bent of geen kennis van hebt. Als je eenmaal de switch kan maken, dan is het zoveel makkelijker om een volgende stap te zetten. Zodra je een aantal taken los kan laten, geeft dat je meer ruimte en tijd om je weer te focussen op je vakgebied. Dat waar je goed in bent, dat waar je blij van wordt. Wij hebben de keuze gemaakt en ondanks dat het nog niet allemaal gerealiseerd is, zijn we er al zo blij mee.

Is het voor jou als ondernemer herkenbaar? Ga dan de confrontatie aan en maak de keuze om samen te werken. Wil je veel energie blijven stoppen in taken die niet bij je passen? Of wil je taken loslaten, waardoor je extra tijd krijgt om volledig met je vakgebied bezig te zijn. Wij zijn er voor jou!

Het team van To Assist, Grenzeloze Dienstverlening

Lianka Vermeulen en Hannie Aalbrechtse

T: +31 164 743 130

161 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page