top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverTo Assist Grenzeloze Dienstverlening

Waarom wij gestart zijn als virtueel assistent: het begin van To Assist


To Assist, Grenzeloze Dienstverlening

Time flies when you are having fun - dit cliché kunnen wij volledig beamen. To Assist bestaat inmiddels alweer dik zes jaar! En wat zijn we trots, hoe we onszelf de afgelopen jaren hebben ontwikkeld: als bedrijf, als team, als virtueel assistent en persoonlijk.


Het begon zes jaar geleden, na ruim een half jaar voorbereiding voorzichtig met een inschrijving bij de Kamer van Koophandel, een website, een eerste blog en een aantal opdrachtgevers in combinatie met een vaste baan en reizend door Europa. Vanaf 2018 werken we beiden fulltime voor To Assist en hebben we onlangs een virtueel assistent mogen toevoegen aan ons team.

Hoe maakten wij de keuze om aan de slag te gaan als virtueel assistent? En op welke manier zorgen we voor een gezonde groei van ons bedrijf? Tijd voor een terug- en vooruitblik!


Het begin van To Assist

Wij, Lianka en Hannie, leerden elkaar kennen toen we allebei bij de bank werkten. Binnen ons team werden wij gekozen om zowel als linker-als rechterhand van onze toenmalige manager te ondersteunen. Toen kenden wij elkaar nog niet. Het was een intensief traject in de functie poortwachter en we werkten daardoor veel samen. Tijdens deze periode leerden we elkaar goed kennen en er ontstond een dierbare vriendschap.


Op dat moment hadden we nooit kunnen bedenken, waar dit ons naar toe zou leiden: een mooie vriendschap, een eigen bedrijf en een ijzersterke samenwerking.


Het idee was geboren toen Hannie aan het reizen was, op zoek naar een uitdaging om alle werkervaring en opgedane kennis te kunnen combineren met het leven dat ze toen had. Door er over te praten, kwam de functie virtueel assistent in beeld. Toen nog vrij onbekend en nu booming. Gelijk wist ze, dat ze dit niet alleen ging doen, dit wilde ze samen gaan starten en dat was maar met 1 persoon: Lianka. Het was niet helemaal het juiste moment. Lianka was namelijk in China op vakantie en het liefste wilde Hannie dat ze naar huis kwam, want dan konden ze gaan starten met het opzetten van hun bedrijf.


Aan de slag als virtueel assistent

Een nieuw bedrijf opstarten is niet eenvoudig, maar wel een geweldige uitdaging! Dat zijn we met veel energie en enthousiasme aangegaan. We gaven ons bedrijf vorm, gingen aan de slag met onbekende programma`s en leerden onszelf nieuwe vaardigheden aan als virtueel assistent. Dit ging niet zonder vallen of opstaan: meer dan eens liep een opdracht niet direct zoals we wilden, maar deze ‘leermomenten’ vormden waardevolle lessen. Bovendien zijn we als virtueel assistent goed in omdenken en oplossen.


Ieder jaar zijn de doelen vastgesteld voor ons To Assist en deze nemen we serieus. Zo hebben we steeds een stapje vooruit kunnen doen en onszelf kunnen ontwikkelen als virtueel assistent. In de loop van de tijd hebben we onze vaardigheden en diensten steeds kunnen uitbreiden. Ons vertrouwen als professionals is gegroeid en daarmee het aantal opdrachtgevers en de omvang van ons bedrijf.


De toekomst van To Assist

Zoals we de afgelopen jaren hebben gewerkt gaan we verder: met veel enthousiasme, energie en af en toe een pas op de plaats. We zijn als team open en eerlijk naar elkaar toe en naar onze opdrachtgevers: ook wanneer iets misschien niet zo lekker loopt. We zijn trots dat we er een teamlid bij hebben, die ons de extra handen geeft. Best spannend in het begin. Precies voelen en ervaren, wat al onze klanten zelf ervaren als we starten met de samenwerking. Het geeft je zoveel ruimte en lucht om nieuwe uitdagingen op te pakken, inzichten te geven en vergeet niet, dat we ook van elkaar leren.

Wat ons betreft mag het team verder groeien, zodat we nog meer klanten kunnen ondersteunen en opdrachten kunnen uitvoeren. Kom maar op!


Een ding is zeker: we hebben geen dag spijt gehad van de beslissing om te starten met To Assist, Grenzeloze Dienstverlening. De wereld ligt voor ons open als virtueel assistent. Zolang we ons werk met plezier uitvoeren, is the sky the limit!


Heb jij als ondernemer behoefte aan ondersteuning? We kijken graag wat we voor je kunnen betekenen. Neem gerust contact met ons op. To Assist is er voor jou!


Het team van To Assist, Grenzeloze Dienstverlening Lianka Vermeulen en Hannie Aalbrechtse  W: www.tagd.nl E: info@tagd.nl T: +31 164 743 130


69 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page