top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverTo Assist Grenzeloze Dienstverlening

Wees wijs met je tijd: bereik meer vrijheid en winst als ondernemer
Meer vrijheid en meer winst: een combinatie waar veel ondernemers naar op zoek zijn. Denk je nu: ‘was het maar zo simpel! Dan zouden we toch allemaal met een cocktail op een tropisch strand zitten?' Lees dan vooral verder!


Meer vrijheid en winst als ondernemer

Klinkt het te mooi om waar te zijn? Er zijn echt een aantal concrete stappen die je zelf kunt zetten op weg naar meer vrijheid en winst als ondernemer. In deze blog leggen we uit hoe je van jouw wens een concreet doel kunt maken; stap voor stap op weg naar meer vrijheid, meer winst én meer tijd voor jezelf.


Je herkent vast een terugkerende ergernis voor ondernemers: namelijk die van alle randzaken waar je jezelf mee bezig moet houden rondom je business. Denk aan het verwerken van je mailbox, beantwoorden van telefoontjes en apps. Het bijwerken van je website, het opstellen van een nieuwsbrief of eenvoudige, veelvoorkomende vragen beantwoorden van (potentiële) klanten.


Al deze taken leiden je af van jouw kerntaken: de taken die inhoudelijk belangrijk zijn voor jouw bedrijf, waar je goed in bent en graag meer tijd aan zou besteden om te zorgen voor meer groei.


Te weinig tijd voor je eigen expertise

Je zou bijvoorbeeld graag vaker posten op jouw social media, maar komt er te weinig aan toe. En als je er in een opwelling wél tijd en energie in investeert, dan merk je dat het ten koste gaat van tijd die je effectief graag anders zou willen besteden. Aan het managen van je business bijvoorbeeld, het bedenken en uitvoeren van nieuwe ideeën en het uitzetten van een strategie. Precies dát waar je blij van wordt en waarom je ooit jouw bedrijf bent begonnen.

Wees wijs met je tijd

Maak eens de afweging: waar besteed je nu het merendeel van jouw tijd aan en waar zou je jouw tijd het liefst aan willen besteden? Vraag jezelf af hoe jouw ideale werkdag eruit zou zien, zonder dat je alle randtaken zou hoeven uitvoeren. Je weet zelf waarschijnlijk ook dat de taken die het meeste tijd kosten, niet de taken zijn die uiteindelijk het meeste opbrengen voor de zaak.


Zeg je steeds ja en ga je vrijwel overal op in? Dit leidt tot een gebrek aan focus. Zoals we ook aangeven in onze blog Slim je agenda beheren; jij bent de baas over jouw agenda en niet andersom! Je hebt het druk, maar bent niet productief bezig. Je verliest jouw focus, de blik op jouw doel. Dat waarvoor je ooit bent begonnen. Waarvoor je uit bed komt, wat je ondernemershart sneller doet kloppen.


Er ontstaat vanzelf meer vrijheid voor jouw als ondernemer

Je kunt een switch maken door alleen taken te doen waarin jouw expertise, jouw talent en kundigheid in naar voren komt. Op welk gebied ben jij onmisbaar, onvervangbaar en voel je jezelf als een vis in het water? Wanneer je jezelf gaat focussen op deze taken, ontstaat er vanzelf meer vrijheid als ondernemer, persoonlijk en professioneel. En zul je merken dat je jouw bedrijf alle aandacht en energie kunt geven die het nodig heeft, met een toename aan winst als gevolg.


Zó kan je focussen op jouw bedrijf

Dan rest er nog maar een vraag: wat te doen met de randtaken? De werkzaamheden die zoveel tijd en energie van je opslokken en jou als ondernemer weghouden van je eigen bedrijf.


Ga aan de slag met een virtueel assistent! Wij krijgen er juist energie van om jou als ondernemer te ondersteunen. We kunnen bepaalde werkzaamheden uit handen nemen waardoor jij jezelf kunt focussen op jouw bedrijf. Dat kan online of op locatie.

Wil je weten wat er mogelijk is? Neem dan contact met ons op, wij zijn er voor jou!


Het team van To Assist, Grenzeloze Dienstverlening Lianka Vermeulen en Hannie Aalbrechtse

W: www.tagd.nl E: info@tagd.nl T: +31 164 743 130


44 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page