top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverTo Assist Grenzeloze Dienstverlening

Omdenken en oplossen met een virtueel assistent


Omdenken en oplossen met een virtueel assistent

Als virtueel assistent is het glas altijd half vol, voor ieder probleem gaan wij op zoek naar een oplossing.

Oplossen met een virtueel assistent

Ook als virtueel assistent hebben wij wel eens een baaldag. Een dag, of misschien soms zelfs wel een periode, waarin de dingen even niet lekker lopen. Waarin we merken dat de flow wat minder is en we tegen bepaalde issues aan blijven lopen. Gelukkig kunnen we dit als team goed bespreken en er samen even flink van balen.

Maar dan is het genoeg en gaan we aan de slag. Want juist hier komen onze talenten en kwaliteiten als virtueel assistent naar voren: we gaan omdenken en oplossen! Het glas is voor ons altijd half vol en voor ieder probleem bestaat een oplossing. Als we niet direct een oplossing hebben, dan gaan we net zolang door totdat we die gevonden hebben.

Hoe doen we dat? 


Tips & trucs voor het omdenken en oplossen van problemen

1. Op zoek naar een workaround

Letterlijk: we gaan op zoek naar een omweg. Kan het niet op de ene manier? Dan doen we het op een andere manier. Vaak gaat het om een korte, tijdelijke workaround totdat we de oplossing via de hoofdweg hebben gevonden. Zo kunnen we tot die tijd tóch lekker doorwerken.

2. Even afstand nemen

Je kent het vast wel: wanneer je te lang met iets bezig bent, dan kun je het soms niet meer helder zien. Je zit er te dicht op en je loopt vast. We nemen even afstand door een pauze in te lassen, eerst andere taken doen of bijvoorbeeld een wandeling maken. Vervolgens kijken we weer met een frisse blik en hebben dan de oplossing zo te pakken. 


3. We gaan omdenken

Bij omdenken focus je niet zozeer op het probleem, maar op wat er wél mogelijk is. Het glas is halfvol! We nemen de feiten van het probleem en proberen deze om te denken naar een positieve situatie en te bekijken wat we daar mee kunnen. Dat hoeft niet altijd een praktisch probleem te zijn, maar het kan ook gaan om een algemener issue, waarbij we bijvoorbeeld merken dat iets net even niet lekker loopt. 

4. Samenwerken als virtueel assistent

We maken gebruik van de talenten en kwaliteiten van de ander. Wat voor de een en enorme drempel vormt, daar stapt de ander zó overheen. We verliezen dan ook geen tijd in eindeloos zelf proberen, maar roepen graag de ander in voor hulp. Als To Assist zijn we een team en samen staan we sterker. Ook wanneer het gaat om het oplossen van problemen en omdenken.

Tijdens ons werk als virtueel assistent hebben we te maken met verschillende klanten, wensen, taken en programma`s. We hebben in de loop van de tijd geleerd heel flexibel te zijn, snel te kunnen schakelen en te denken in oplossingen. En we geven eerlijk toe: daar zijn een heel aantal baaldagen en leermomenten aan vooraf gegaan!

Loop jij ook regelmatig tegen dezelfde issues aan en ben je op zoek naar een handige en efficiënte oplossing? Of heb je behoefte aan iemand die kan helpen omdenken?

We kijken graag wat we voor je kunnen betekenen. 

Het team van To Assist, Grenzeloze Dienstverlening

Lianka Vermeulen en Hannie Aalbrechtse 

T: +31 164 743 130

88 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page