top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverTo Assist Grenzeloze Dienstverlening

Boost je online zichtbaarheid: aan de slag met SEO


Boost je online zichtbaarheid: aan de slag met SEO

Daar zit je dan als ondernemer: met een spiksplinternieuwe website die van het scherm af spat, gevuld met mooie content en aantrekkelijk om te zien. Je hebt jouw bedrijf, product of dienst mooi uitgelicht en kunt niet wachten op je virtuele bezoekers. Maar een mooie website is geen garantie voor een continue bezoekersstroom. Een effectieve strategie om meer bezoekers naar je website te trekken is het gebruik van zoekmachineoptimalisatie, oftewel SEO.


Maak jouw website vindbaar

Als ondernemer is het aantrekken van bezoekers naar je website van essentieel belang; zo vergroot jij jouw online zichtbaarheid, kun je jouw bedrijf laten groeien en eenvoudig contact leggen met (nieuwe) klanten. Hoe kun je er voor zorgen dat je beter en makkelijker gevonden kunt worden op dat enorme online netwerk van websites? Er zijn een aantal (basis) stappen die je eenvoudig zelf kunt uitvoeren. Aan de slag met SEO!


Zoekwoorden voor een goede SEO

Als ondernemer ken jij jouw doelgroep, jouw (potentiële) klant, het beste. Wat tikt iemand in op de zoekmachine, wanneer diegene op zoek is naar jouw product of dienst? Dit worden jouw zoekwoorden. Er zijn verschillende tools die je kunt gebruiken voor een zoekwoordenonderzoek of je kunt zelf heel eenvoudig kijken wat er gebeurt als je verschillende woorden of woordgroepen intikt.


Deze zoekwoorden kun je verwerken in jouw website: in de teksten, de metadata en de omschrijvingen van de afbeeldingen. Verdeel de zoekwoorden goed over de tekst en de tussenkoppen en vergeet de meta-omschrijving niet in te vullen; dit is een korte beschrijving van de tekst of de pagina.


Een snelle website

Geduld is een schone zaak, maar de meeste websitebezoekers bezitten er bar weinig van (wijzelf inclusief!). Zorg er dus voor dat je website goed en snel werkt om een goede SEO te bevorderen. Dit kun je doen door afbeeldingen met een lage resolutie te gebruiken, te kiezen voor een snelle server en ervoor te zorgen dat je website mobielvriendelijk is.


Wil je de bezoeker doorverwijzen? Gebruik dan gerust links naar andere websites. Zorg er dan wel voor dat deze websites een waardevolle aanvulling bieden op jouw informatie en betrouwbaar zijn. Ook links van andere websites die verwijzen naar die van jou, zijn goed voor de SEO. Zo groeit jouw autoriteit en dat pikken de zoekmachines op.


SEO via Google

Maak een profiel aan bij Google Mijn Bedrijf en registreer hierbij jouw contactgegevens. Zeker als je ook een fysieke locatie hebt, draagt dit enorm bij aan jouw online vindbaarheid. De gegevens van jouw bedrijf komen hierdoor in beeld op Google of Google Maps bij (lokale) zoekopdrachten. Heb je de bezoeker eenmaal op jouw website? Zorg er dan ook voor dat die de juiste informatie goed kan vinden, door een gestructureerde en overzichtelijke site te bieden.


Loop je vast met de optimalisatie van jouw website of wil je het liever uit handen geven? Wij helpen je met de online vindbaarheid en SEO van jouw bedrijf. Neem contact met ons op.


Het team van To Assist, Grenzeloze Dienstverlening

Lianka Vermeulen en Hannie Aalbrechtse

E: info@tagd.nl

T: +31 164 743 130


51 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page