top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverTo Assist Grenzeloze Dienstverlening

Jouw website is je virtuele visitekaartje

Bijgewerkt op: 28 nov. 2022


Blog: Jouw website is je virtuele visitekaartje

In dit digitale tijdperk is een website niet meer weg te denken als essentieel onderdeel van jouw bedrijf. Je website is als het ware jouw virtuele visitekaartje. De eerste indruk is voor een bezoeker beslissend voor een vervolgactie: verder lezen, doorklikken of de website verlaten. Je hebt maar één kans voor een eerste indruk. Als jouw website niet actueel is en up-to-date, dan betekent dat een gemiste kans!


Het bijhouden van je website is een taak, die regelmatig behoort terug te komen op jouw to-do-lijst. Als virtuele assistenten bouwen we websites en verzorgen we het websitebeheer voor klanten. Misschien vraag jij jezelf af, hoe je ervoor kunt zorgen dat je jouw website netjes en actueel houdt zonder dat het je veel tijd kost? We geven je een aantal waardevolle tips.


Aan de slag: zó houd jij je website actueel

  • Plan periodiek een moment in om jouw website bij te houden. Reserveer op een vaste dag en/of tijdstip een aantal uren in je agenda.

  • Maak een aparte map op je computer of in je telefoon en zet hier het materiaal in dat je op je website wilt verwerken. Dit kunnen korte berichtjes zijn, afbeeldingen of video`s. Wanneer je dan echt aan de slag gaat, heb je alles meteen bij de hand. Bovendien is de kans kleiner dat je onderwerpen vergeet.

  • Als je gebruik maakt van data of evenementen op je website, zorg er dan voor dat je deze na afloop aanpast of verwijdert.

  • Wil je jouw bezoekers regelmatig nieuwe input bieden om ze naar je website te krijgen of langer vast te houden? Overweeg dan te gaan bloggen. We hebben er zelf een blog over geschreven.

  • Mooi beeldmateriaal is het halve werk. Is jouw beeldbank verouderd? Neem dan contact op met een fotograaf om een branding fotoshoot te realiseren. Het geeft een positieve impuls aan jouw branding. Je hebt regelmatig nieuw beeld voor een frisse look van jouw website en voor je berichten op social media.

  • Wanneer jij jouw website niet actueel houdt of er langere tijd niks aan doet, dan kost het Google ook meer moeite om de website te lokaliseren. Een actuele website zorgt automatisch voor een betere plek in de zoekmachines.

  • Natuurlijk is het van belang om de inhoud van de website actueel te houden, maar ook de technische kant van de website moet goed blijven draaien. Zorg ervoor dat je eventuele updates, afhankelijk van het systeem dat je gebruikt, regelmatig bijhoudt. Hetzelfde geldt voor het maken van back-up van je website. Mocht er dan iets gebeuren, dan kun je in ieder geval terugvallen op een back-up.

Heb je geen tijd of zie je het bijhouden van je website niet zitten? Schakel dan een virtueel assistent in, we zijn er voor jou!


Een passende website


Je hebt als ondernemer vaak precies in je hoofd wat je wilt uitstralen, maar het valt niet altijd mee om dit goed op beeld te krijgen en uit te dragen. Heb je het idee dat jouw website niet meer bij jou of je bedrijf past? Misschien wil je een andere richting op met jouw bedrijf of is het gewoon tijd voor een flinke make-over. Dan is het wellicht tijd voor een geheel nieuwe website en huisstijl. Wij helpen je graag!


Voor het bouwen en/of beheren van jouw website gaan we uitgebreid in gesprek en zorgen we er samen voor dat jouw virtuele visitekaartje perfect bij jou en je onderneming past.

Wil je meer weten? Neem contact met ons op!Comments


bottom of page