top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverTo Assist Grenzeloze Dienstverlening

Druk, druk, druk? Zo houd je als ondernemer het hoofd koel


Zo houd je het hoofd koel

Als ondernemer ben je lekker druk bezig: met het halen van deadlines, uitvoeren van werkzaamheden, administratie, strategische beslissingen maken en eventueel het aansturen van medewerkers. Naast de tastbare drukte, zoals een goed gevulde agenda, is er ook vaak een mentale druk. Die om te presteren; bijvoorbeeld je bedrijf laten groeien en (privé) afspraken nakomen.


Ook al werken wij als virtueel assistenten, ook wij zijn achter de schermen ondernemers. We zorgen ervoor dat het bedrijf To Assist, Grenzeloze Dienstverlening blijft draaien en krijgen met veel uitdagingen te maken die andere ondernemers ook tegenkomen.


Hoe voorkom je dat je als ondernemer van 'lekker druk' naar 'te druk' gaat? Dit zijn onze tips om je hoofd koel te houden en te zorgen voor een gezonde balans tussen werk en privé. Met als kanttekening dat het vinden van een perfecte balans altijd een werk in uitvoering is, ook voor ons :-)


Prioriteren kun je leren

Om het overzicht te bewaren is het belangrijk om prioriteiten te stellen. Wat moet er écht eerst gebeuren? Zijn er dingen die niet kunnen wachten? Maak een lijst van alle taken die je moet doen en bepaal welke taken het meest urgent zijn. Door te focussen op de belangrijkste taken, voorkom je dat je overspoeld raakt en kostbare tijd verliest aan zaken die minder belangrijk zijn.


En: eat the frog first! Eet dus eerst die kikker: in dit geval de taken waar je tegenop ziet en die je maar blijft uitstellen. Zet die juist boven aan je lijstje en werk deze taken als eerste af. Vaak valt het uiteindelijk reuze mee en daarna ga je in een mum van tijd door de eenvoudigere taken heen.


Naast prioriteren is het ook belangrijk om te leren loslaten. Niet alles kan perfect zijn en er zijn altijd dingen die niet volgens plan gaan. Accepteer dat dit nu eenmaal bij het ondernemerschap hoort en laat je hier niet door ontmoedigen. Besteed liever je energie aan de zaken die je wel kunt beïnvloeden.

Zorg als ondernemer goed voor jezelf

Onder druk presteren kan lastig zijn of juist de uitdaging. Zorg op die momenten goed voor je mentale en fysieke gezondheid. Eet gezond, beweeg regelmatig en neem voldoende rust. Maak ook tijd voor leuke dingen en ontspanning. Door goed voor jezelf te zorgen, ben je beter bestand tegen stress en kun je je bedrijf met meer energie runnen.


Zet dit soort activiteiten desnoods in je agenda en blok er tijd voor af; een wandeling, een work-out of misschien zelfs een lekkere massage. Zo weet je zeker dat je er tijd voor neemt.


Delegeer en vraag om hulp

Je hoeft niet alles zelf te doen. Als je het druk hebt, dan is het verstandig om taken te delegeren, uit te zetten bij anderen. Bijvoorbeeld bij je medewerkers, maar je kunt hier ook mensen voor inhuren zoals een virtueel assistent. Een virtueel assistent kun je eenvoudig inschakelen voor extra ondersteuning op de momenten dat het daadwerkelijk nodig is.


Als ondernemer ben je niet de enige die het druk heeft; veel ondernemers ervaren dezelfde uitdagingen. Door open te communiceren, overzicht te houden, hulp te vragen waar nodig en goed voor jezelf te zorgen, kun je de drukte beter aan en met plezier en energie je bedrijf blijven runnen.


Wil je met ons samenwerken? Neem contact met ons op!


Het team van To Assist, Grenzeloze Dienstverlening

Hannie Aalbrechtse

T: +31 164 743 130
22 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page