top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverTo Assist Grenzeloze Dienstverlening

Werken op afstand: tips & tricks van een VA


Werken op afstand: tips & tricks van een VA

Werken op afstand: wij doen het al jaren! Als virtueel assistent kunnen we onze werkzaamheden grotendeels vanaf onze vertrouwde (thuis) werkplek uitvoeren. Ongestoord aan de slag in ons eigen kantoorruimte met een mooie Mac (ja we zijn Apple fans!), een goede stoel en lekkere koffie/thee binnen handbereik is ideaal. Muziek aan als we dat willen, of juist niet. Fysieke collega's hebben we niet dagelijks om ons heen, die spreken we online. Werken op afstand is flexibel. Als je ervoor zorgt dat je opdrachten - op tijd - worden uitgevoerd, dan bepaal jezelf je werktijden.


Werken op afstand brengt uitdagingen met zich mee

Is het de computer die naar je lonkt en je van het koken, sporten of relaxen af houdt? Want er is nog zoveel te doen en misschien kun je beter nog maar even verder typen. Werken vanuit huis heeft veel voordelen, maar toch zijn er een aantal factoren om rekening mee te houden. Wat kun je doen om je thuiswerkdag efficiënt en effectief te laten verlopen én de grens tussen balans en privé te bewaken? Onze ervaringen en tips na jarenlang thuiswerken als virtueel assistent!


Een eigen werkplek

Om efficiënt en effectief te werken is een eigen kantoorruimte in huis heel fijn. Groot hoeft deze plek niet te zijn, maar het is wel van belang dat je jezelf volledig kunt concentreren op je taken en waar je weinig kans hebt om afgeleid te worden. Zorg ervoor dat deze ruimte alleen gebruikt wordt voor werkdoeleinden. Zo schakelen je hersenen automatisch in de werkmodus, wanneer je deze ruimte betreedt. Ook handig voor de balans tussen werk en privé; ben je in deze ruimte of zit je aan jouw bureau? De kans is kleiner dat je na etenstijd verder gaat typen als je computer in een andere ruimte staat.


Een eigen werkplek zorgt ook voor duidelijkheid voor je partner, bij huisgenoten en bij kinderen. Zit mama `op het werk?` Dan liever niet storen!


Timemanagement bij werken op afstand

Wil je jouw werkdag omzetten in een effectieve en productieve dag, stel dan duidelijke doelen. Wat wil je vandaag in ieder geval bereiken? Welke taken wil je minimaal afronden voor het einde van de dag? Wij zijn positief en werken al jaren met Teamleader. Zo geef je jezelf een richting en focus. Werk met taken voor je werkzaamheden en/of houdt ze bij in een agenda of app. Voorkom dat je verdwaalt in eindeloze taken of dat je te lang op een taak blijft hangen, door het gebruik van een tijdregistratie-app, zoals Toggl.


Een effectieve manier om je tijd te beheren tijdens het werken op afstand is door te werken met tijdblokken. Verdeel je werkdag in blokken van bijvoorbeeld 30 of 60 minuten en hou dan een korte pauze ,dat is ook fysiek goed voor je om even te bewegen. Of werk je voor meerdere klanten, dan kun je jouw dag indelen per klant. Tijdens elk tijdsblok concentreer je je volledig op die opdracht, of rond je verschillende werkzaamheden voor een klant af. Daarna is het tijd voor een korte pauze.


Tijd voor thuiswerken

Of je er nu van houdt om je werkdag vroeg in de ochtend te beginnen of liever juist later op de dag, probeer enige structuur te brengen in je werktijden. Een routine helpt je om focus te behouden en jezelf in werkmodus te plaatsen. Het is verleidelijk om eenmaal achter de computer uren te blijven zitten. Neem toch af en toe een korte pauze, sta op, strek je uit en laat je ogen rusten van het scherm. Zo houd je je energie en concentratie op peil!


Wij nodigen je uit om een fijne balans te vinden tussen werk en privé, werken op afstand, hybride werken en eventueel buiten de deur. Wat je precies prettig vindt, dat is voor iedereen verschillend. Ga dan ook vooral op zoek naar een manier die bij je past.


Bij To Assist ondersteunen we je graag bij jouw werkzaamheden. Dat kan online, of op locatie. Wij zijn er voor jou!


Het team van To Assist, Grenzeloze Dienstverlening

Lianka Vermeulen en Hannie Aalbrechtse

T: +31 164 743 130

44 weergaven

Comments


bottom of page