top of page
Zoeken
 • Foto van schrijverTo Assist Grenzeloze Dienstverlening

Bloggen voor jouw bedrijf – dit is waarom we maandelijks een blog publiceren


Bloggen voor jouw bedrijf

Misschien heb je al een paar keer achter de computer gezeten, op het punt om een mooie tekst te typen, maar het ontbrak je aan moed om het artikel te publiceren. Of je hebt het idee om te bloggen voor jouw bedrijf al tijden op je to-do lijst staan, maar er komt steeds iets tussen.


Redenen om niet te bloggen zijn er dan ook genoeg: het kost veel tijd, die je liever aan andere werkzaamheden besteedt. Voordat je het weet is de maand om en ‘moet’ je weer. Het internet staat al zo vol met websites en blogs, wat maakt jouw bijdrage daar nou voor verschil in?

Dat verschil is er zeker wel voor jou als ondernemer.


Blogs vormen een waardevolle aanvulling op je website en kunnen zorgen voor meer bezoekers. Bovendien is het de ultieme kans om jezelf in de spotlight te zetten als expert.

Maak gebruik van de rustige zomermaanden en start vandaag nog met bloggen!


Wij bloggen zelf regelmatig over uiteenlopende onderwerpen. Je kunt onze blogs hier lezen.


De voordelen van bloggen voor jouw bedrijf

Bij veel ondernemers staat bloggen onderaan op de takenlijst. Dit is heel begrijpelijk, maar toch is het een gemiste kans. En wel om de volgende redenen:


 • Iedere blog die je de virtuele wereld in slingert, vergroot jouw kansen om gevonden te worden via Google en/of andere zoekmachine.

 • Een blog is een uitstekende plek om te laten zien dat jij dé expert bent binnen jouw vakgebied. Door het geven van handige tips en informatie, weten de bezoekers dat ze bij jou moeten zijn voor een bepaalde dienst of product.

 • Met een inhoudelijke tip of een persoonlijk verhaal lok je bezoekers naar jouw website. Via het artikel kun je ze laten doorklikken naar andere pagina`s op je site.

 • Je onderhoudt contact met jouw netwerk en blijft online zichtbaar.

 • Blogs blijven bestaan: in tegenstelling tot de meeste berichten op sociale media, blijft een blog in de loop van de tijd vindbaar via zoekmachines en jouw website. Het schrijven van een blog is dan ook een tijdsinvestering voor de lange termijn.

Handige tools om (efficiënt) te bloggen voor je bedrijf

Al zin gekregen om aan de slag te gaan? Er zijn genoeg tools om je op weg te helpen met bloggen. Een aantal tips:

 • Uiteraard heb je een plek nodig op jouw website om te gaan bloggen. De bekende programma’s bieden een blogpagina automatisch aan.

 • Maak (eventueel met een hulpmiddel) je blog zo goed mogelijk vindbaar. Je kiest voor een zoekwoord en het programma geeft aan wat er verbeterd kan worden aan de tekst om deze `SEO proof` te krijgen.

 • Heb je geen groot archief met eigen foto`s? Dan zijn er genoeg rechtenvrije foto`s te vinden die aansluiten bij je blog. Er zijn verzamelwebsites zoals Pexels, LibreStock en Unsplash die jouw tekst kunnen voorzien van een mooi beeld.

 • Wil je het beeldmateriaal extra passend of persoonlijker maken, gebruik dan een eenvoudig bewerkingsprogramma, zoals Canva. Dit programma biedt gratis toegang tot talloze sjablonen, afbeeldingen en lettertypes en je kunt zonder veel ervaring een mooie afbeelding maken. Canva is een van onze persoonlijke favorieten en zeer gebruiksvriendelijk.

 • Wij halen de inspiratie voor onze blog zoveel mogelijk uit onze dagelijkse werkzaamheden.

 • Om consequent te blijven bloggen kan een contentkalender handig zijn. Je kunt gewoon bijhouden in je eigen agenda wanneer je een blog wilt publiceren en over welk onderwerp. Je kunt bijvoorbeeld ook een planning maken in Excel.

 • Heb je tussentijds inspiratie? Vergeet dan niet om dit te noteren in je notitieboekje, of een digitale versie.

Schuift het bloggen bij jou ook steeds naar onderen op je prioriteitenlijstje? We helpen je graag om te bloggen voor je bedrijf. Neem contact met ons op, we zijn er voor jou!


Het team van To Assist, Grenzeloze Dienstverlening Lianka Vermeulen Hannie Aalbrechtse

W: www.tagd.nl E: info@tagd.nl T: +31 6 25171411

46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page