top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverTo Assist Grenzeloze Dienstverlening

Een switch van Virtueel Assistent naar Persoonlijk Assistent


Van Virtueel Assistent naar Persoonlijk Assistent

Al jaren werken wij met veel plezier als virtueel assistenten. Soms op afstand, soms bij een klant op locatie. Maar onlangs gingen we nog een stapje verder: To Assist was betrokken bij de organisatie van een evenement voor één van onze klanten. Van de ontwikkeling van het idee, tot het uiteindelijke resultaat. Niet alleen op afstand, maar ook de ondersteuning op de dag van het evenement zelf. Zo eenvoudig kan het gaan: van een virtueel assistent (VA) functioneren we ook prima als persoonlijk assistent (PA).


Virtueel assistent achter de schermen

Maanden hebben we er bij To Assist, Grenzeloze Dienstverlening naar toegeleefd en aan meegewerkt: een feestelijk evenement dat door onze klant werd georganiseerd. Achter de schermen hielpen we in eerste instantie mee met taken die we wel vaker uitvoeren als virtueel assistenten:

  • Opzetten van digitale vragenlijst

  • Verwerken van aanmeldingen

  • Verzenden van mailings

  • Actueel houden van de website

  • Social mediaberichten opmaken en inplannen.

Maar we verzorgden naast ‘gebruikelijke’ werkzaamheden ook onder andere naam labels voor de genodigden, goed gevulde goodiebags en het draaiboek voor de dag zelf. Op de avond voor het feest laadde Hannie haar auto vol met materiaal, om de volgende dag aanwezig te zijn als vliegende keep op het evenement zelf.


De werkzaamheden vloeien perfect in elkaar over

We hadden er eerder niet bij stil gestaan, maar in de aanloop naar het evenement hebben we een kleine transformatie doorgemaakt van virtueel assistent naar persoonlijk assistent. Regelmatig hadden we persoonlijk contact met de klant om werkzaamheden te coördineren en de voortgang te bespreken. Ook al beheerden we eerder deels haar e-mail, nu planden we ook afspraken in en hadden contact met de genodigden. En het mooie is: de werkzaamheden vloeiden perfect in elkaar over. Onze klant genoot van de voordelen van een virtueel assistent en de persoonlijke touch van een persoonlijk assistent.


Een mooie uitdaging

Onze medewerking aan het evenement was een geweldige uitdaging waar we veel van hebben geleerd en met plezier op terugkijken. Over het algemeen werken we aan afgebakende taken en projecten, maar deze keer konden we het hele proces meemaken, van begin tot eind. Daarnaast hadden we veel persoonlijk contact met de klant, het team en andere betrokkenen bij het evenement. Het is voor ons een bevestiging dat we graag op afstand werken, maar dat we het toch ook erg leuk vinden om op locatie te komen helpen. Of dat nu als virtueel assistent is, of als persoonlijk assistent!


En… geloof het of niet, ondertussen zijn we ingeschakeld voor een nog groter event. Zo leuk!


Wil je ook met ons samenwerken, in onze rol als VA of PA? Neem contact met ons op.


Het team van To Assist, Grenzeloze Dienstverlening

Lianka Vermeulen en Hannie Aalbrechtse

W: www.tagd.nl

E: info@tagd.nl

T: +31 164 743 130


61 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page