top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverTo Assist Grenzeloze Dienstverlening

Samenwerken geeft je een enorme boost!

Bijgewerkt op: 25 jan.


Samenwerken geeft je een enorme boost!
Blog over samenwerken | To Assist, Grenzeloze Dienstverlening

Een meeting of een netwerkbijeenkomst werkt inspirerend. Luisteren en samenwerken met collega-ondernemers geeft je een enorme boost voor je business.


Samenwerken met ambitieuze ondernemers

Het mag gezegd worden na twee maanden intensief samen te werken als team, wordt het nogmaals bevestigd. Voor een groot deel van het jaar werken we op afstand, maar wat is afstand? We zijn zelf de spiegel van de ambitieuze zelfstandigen die we graag helpen in hun onderneming. Samenwerken om te zorgen voor groei binnen het bedrijf. Het is een aantrekkingskracht die wederzijds werkt. Tijdens de inspiratiemeeting voor vrouwelijke ondernemers met groeiplannen, georganiseerd door Stichting ZigZag Zoekt voelden we de energie bruisen. Het thema was ‘Dromen, durven, doen’. Een middag en avondvullend programma in een zaal vol vrouwelijke onderneemsters. Dat geeft een enorme boost.


Wij, als team virtuele assistenten krijgen er enorme energie van!


Ben jij goed in samenwerken

Werkzaam als virtueel assistenten zijn we gewend om op afstand te werken. Met de huidige digitale technologieën is de afstand klein geworden. Tegenwoordig met alle communicatiemogelijkheden, de vele online tools en internet, kun je locatie onafhankelijk samenwerken. Het is heel eenvoudig om met klanten samen te werken om ondersteunende werkzaamheden uit te voeren. Het fysieke contact is gelijk aan het contact op afstand. Er zijn bepaalde aandachtspunten die helder moeten zijn, vanaf de start van een nieuwe opdracht of project:

  • Vragen stellen tot je 100% weet wat de opdracht is​​​​​​​

  • Duidelijkheid over de verwachtingen tussen va en klant

  • Afspraken over communicatie, zoals hij/zij dit het liefste doet (telefoon, e mail, skype, what’s app)

  • Bestanden delen met elkaar

  • Programma's beheersen

Virtuele assistenten werken zelf ook samen

Wij hebben zelf niet alle expertises in huis, daarom vinden we het leuk om met collega-ondernemers samen te werken. Voor een fotoshoot schakelden wij hulp in van een ambitieuze fotograaf. Vooraf gaven we duidelijk aan, wat onze verwachtingen waren van een fotoshoot voor ons als team. Margriet de Boer met een enorme passie voor fotografie, heeft een geweldige serie foto’s voor ons gemaakt. We zijn zeer tevreden als klant en als team.


Samenwerken betekent gebruik maken van je kernkwaliteiten

Bepaalde werkzaamheden worden soms onderschat binnen een onderneming. Als starter denk je al snel:

- Dat doe ik zelf wel. - Ja, dat kan ik wel, want dat is het eerste verdient als je werkzaamheden niet uit hoeft te besteden.


Toch is dit niet altijd een juiste beslissing. Als je niet bekend bent met de werkzaamheden, kan je dit aardig veel tijd gaan kosten. Tijd die je veel beter kan benutten voor jouw kernkwaliteiten. Dit is een onderdeel van het ondernemen, dat je eerst zelf moet ervaren. Of je komt in contact met de juiste mensen die je verder op weg helpen. Als virtuele assistenten komen we in contact met veel verschillende ondernemers uit allerlei branches.


Samenwerken als team geeft genoeg energie 

We kunnen nog zoveel inspirerende dagen, uren en momenten delen, maar voor deze keer laten we het hierbij. Wij genieten van het ondernemerschap en alle ambitieuze en enthousiaste ondernemers om ons heen. Wil je ons beter leren kennen?  Heb je vragen of denk je dat wij je een helpende hand kunnen bieden. Neem vrijblijvend contact met ons op of stuur een bericht. We komen graag in contact met je.


Het team van To Assist, Grenzeloze Dienstverlening

Lianka Vermeulen en Hannie Aalbrechtse

T: +31 164 743 130

20 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page