top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverTo Assist Grenzeloze Dienstverlening

Een virtueel assistent wil inzicht in cijfersAls ondernemer wil je graag inzicht in je cijfers om te kijken waar jouw bedrijf staat en hoe de zaken verlopen. Met deze informatie kun je bepalen of, en waar, je bij moet sturen om de gewenste resultaten te behalen.


Methoden om inzicht te krijgen in cijfers

Er zijn diverse programma's en verschillende methoden te gebruiken om inzicht in de cijfers te krijgen met betrekking tot omzet, uren, kosten en winst. Het belangrijkste is om te bepalen welk programma bij jou en je bedrijf past. Om tot een compleet geheel te komen, kan het zijn dat je hiervoor verschillende programma`s moet gebruiken. Wordt dit arbeidsintensief, dan is het zeker de moeite waard om een dashboard op maat te laten maken. Ieder bedrijf heeft immers te maken met andere cijfers en andere meetpunten. Met als doel inzicht, overzicht en het behalen van resultaten.


Handige programma's om cijfers te registreren:

  • Tijdregistratie: Met deze gebruiksvriendelijke en veelzijdige apps kun je eenvoudig bijhouden hoeveel tijd je aan verschillende taken en projecten besteedt. Zo krijg je een duidelijk overzicht van waar je tijd naartoe gaat en kun je besluiten om bepaalde zaken efficiënter aan te pakken of zelfs uit te besteden. Het geeft je inzicht in de benutte tijd per project en/of klant en de factuur die je uiteindelijk verstuurt.

  • Administratie: Door gebruik te maken van een online boekhoudprogramma heb je direct inzicht in veel cijfers. Er zijn verschillende programma's die je hierbij kunt gebruiken. Wij, als virtuele assistenten werken voor onszelf en onze klanten o.a. met e-Boekhouden, Exact online en Moneybird. Via je desktop of een app kun je met deze programma`s eenvoudig je verkoop - en inkoopfacturen verwerken. Hou je dit structureel bij en verwerk je alles tijdig, dan zie je eenvoudig wat de omzet is per week, per maand, per jaar. Datzelfde geldt voor de kosten die betrekking hebben op diezelfde periode. Kies je voor een boekhoudprogramma dan heb je een overall inzicht in cijfers per project en/of klant.

  • Online cijfers: De meeste bedrijven zorgen ervoor dat ze online zichtbaar zijn en misschien ook actief zijn op sociale media. Je ontkomt er (bijna) niet meer aan! Het is dan wel handig om te weten en te zien wat je ermee bereikt. Deze resultaten zijn lastig om meetbaar te maken, want je hebt niet altijd precies in beeld hoe een (nieuwe) klant bij jou terecht komt. Is dat omdat je zichtbaar bent via sociale mediakanalen, omdat je een netwerkbijeenkomst bezocht of omdat een andere klant jou of jouw bedrijf heeft aanbevolen? Toch is het goed om zowel offline als online actief te zijn.

Inzicht in jouw online cijfers

Via de achterkant van je website kun je vaak veel monitoren. Hoeveel bezoekers heb je per week en per maand? Welke pagina's worden het meest bezocht? Als jij je website koppelt aan Google Search Console en Google Analytics krijg je meer inzicht in cijfers en kun je hierop gaan sturen. Ook je social mediakanalen kunnen inzicht geven in het aantal connecties en/of vrienden die je hebt op je persoonlijke - en zakelijke pagina. Per bericht kun je bijvoorbeeld zien wat de 'score' is. Hoeveel personen hebben je bericht gezien, geliked en gereageerd? Kies je ervoor om personen en bedrijven te taggen en hashtags te gebruiken, dan zul je zien dat je bericht een beter bereik krijgt.


Scherp blijven en verbeteren

We hebben in bovenstaand overzicht een paar programma's genoemd, die we zelf in onze dagelijkse werkzaamheden gebruiken. Maandelijks bespreken we de cijfers en hebben we een terugblik tijdens ons teamoverleg. Wat is er goed gegaan, wat kan er beter, moeten we werkzaamheden bijstellen, werkzaamheden anders inrichten, taken onderling verdelen en ga zo maar door. Dat houdt ons als ondernemers scherp en zorgt ervoor dat we blijven verbeteren. Op alle gebieden hebben we graag inzicht in cijfers!


Ken je ons nog niet en wil je weten of wij, als team van To Assist, Grenzeloze Dienstverlening iets voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact noemt ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.


Het team van To Assist, Grenzeloze Dienstverlening

Lianka Vermeulen en Hannie Aalbrechtse

T: +31 164 743 130


28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page