top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverTo Assist Grenzeloze Dienstverlening

Heb ik een zakelijke rekening nodig?


Onderschat niet het belang van een zakelijke rekening. Het zorgt voor overzicht en je houdt privé - en zakelijke uitgaven/inkomsten gescheiden.


Wanneer open je een zakelijke rekening

Bij de start van je onderneming moet je heel veel regelen. Dan denk je er misschien niet gelijk aan om een aparte, zakelijke rekening te openen. Tenslotte heb je al een rekening die je zonder erbij nadenkt ook voor je bedrijfsmatige uitgaven benut.


Heel logisch maar….. het is niet handig


Houdt vanaf dag 1 de administratie van jouw bedrijf (apart) bij en open zo snel als mogelijk een zakelijke rekening. Dit voorkomt veel over en weer boeken tussen de verschillende rekeningen. Het is van belang om je privé en zakelijke uitgaven/inkomsten gescheiden te houden. Voor degene die je administratieve ondersteuning biedt, de boekhouder of als je zelf je administratie gaat doen, levert dit veel voordelen op.


Een blik terug en vooruit

In de serie van onze tips schreven we in Tip 1 waar een factuur aan moet voldoen. In Tip 2 ging het over je administratie inrichten. Zowel voor het opmaken van een factuur als het inrichten van je online administratie heb je een rekeningnummer nodig. Voor beide tips: een factuur opmaken en je (online) administratie inrichten heb je een rekeningnummer nodig. We zetten een aantal voordelen voor je op een rijtje.


De voordelen van een zakelijke rekening zijn:

Zorgt voor overzicht

  • Zakelijk en privé apart

  • Aparte zakelijke pinpas

  • Bankkosten zijn aftrekbaar

  • Betaalverzoek versturen

  • Koppeling met online boekhoudprogramma

De informatie en meer is terug te lezen op ‘Eigen bedrijf starten’


Bij welke bank open ik een zakelijke rekening

Voor het openen van een zakelijke rekening heb je een bank nodig. Kies de bank, waarbij jij de prettig voelt. Het kan zijn dat je de voorkeur geeft om naar de bank gaan, waar je al klant bent. Toch is het goed om eerst te bepalen voor jezelf, waar de rekening aan moet voldoen. Doe onderzoek en vergelijk daarbij de mogelijkheden en de kosten die in rekening worden gebracht. Hierin zitten soms grote verschillen. Een simpele zakelijke rekening zonder krediet hoeft niet duur te zijn en kan eenvoudig online geopend worden.


Denk je dat het gaat lukken om zelf een zakelijke rekening te openen? Is het belang ervan jou duidelijk? Misschien heb je vragen of kun je wel wat hulp gebruiken, neem dan contact op. En vergeet niet dat wij je ook kunnen helpen met niet alleen administratieve- maar ook secretariële – en online ondersteuning. En meer! Wij zijn er voor jou!


* Deze administratietip schrijven wij voor Suffe Tutten ondernemersclub


Het team van To Assist, Grenzeloze Dienstverlening

Lianka Vermeulen Hannie Aalbrechtse W: www.tagd.nl E: info@tagd.nl T: +31 6 25171411


30 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page