top of page
Zoeken
 • Foto van schrijverTo Assist Grenzeloze Dienstverlening

Wat doe jij om duurzaam te ondernemen?

Bijgewerkt op: 25 jan.


 Duurzaam ondernemen - To Assist, Grenzeloze Dienstverlening

Je kunt er niet meer om heen: de energieprijzen stijgen en de zomer lijkt steeds langer en warmer te worden. Het klimaat verandert en daarmee ook de wet - en regelgeving voor de ondernemer. Er wordt steeds meer nadruk gelegd op de voordelen van duurzaam ondernemen. Ook bij To Assist hebben we hier mee te maken, daarom vroegen we ons af: in hoeverre ben jij eigenlijk bezig met duurzaam ondernemen?


Manieren om duurzaam te ondernemen

Wat je precies kunt doen om duurzaam en verantwoord te ondernemen, dat is uiteraard afhankelijk van de branche waarin je werkt. Heb je te bijvoorbeeld te maken met de huur van een bedrijfs, - of kantoorruimte of werk je vanuit huis? Ga je vaak op pad om een dienst en/of werkzaamheden uit te voeren, heb je te maken met de fabricatie van een product of heb je alleen een computer nodig om jouw werkzaamheden uit te voeren. Hoe dan ook: elk bedrijf, hoe groot of klein ook, kan een steentje bijdragen om bewust en duurzaam te ondernemen.


MVO Verantwoord ondernemen

In Nederland stimuleert de Rijksoverheid ondernemers om zoveel mogelijk maatschappelijk verantwoord te ondernemen (MVO). Dat betekent dat ondernemers rekening houden met de effecten van hun bedrijfsvoering op mens, milieu en maatschappij. Wil je meer weten over hoe je maatschappelijk verantwoord kunt ondernemen, kijk dan eens op de website van MVO Nederland.


Tips: dit kun je zelf doen

Je hoeft echt niet meteen de hele boel om te gooien en een flink budget te investeren om te verduurzamen. Door middel van kleine stappen kun je ervoor zorgen dat je duurzamer onderneemt én dat je er zelf ook voordeel uit haalt.

 • In welke sector je ook werkt, het is altijd goed om jezelf te verdiepen in de wet, - en regelgeving die voor jouw bedrijf geldt. Dit is continue aan verandering onderhevig, dus probeer vooral ook op de hoogte te blijven.

 • Voer je administratie zoveel mogelijk digitaal uit. Kies voor een digitaal facturatiesysteem en laat documenten digitaal ondertekenen. Hiermee verminder je het papierverbruik, inkt en het scheelt je werk.

 • Kijk kritisch naar jouw werkplek, ook als je thuis werkt. Kun je deze duurzamer maken door bijvoorbeeld verlichting te vervangen door Ledverlichting? Ga en blijf bewust je afval scheiden.

 • En nog een eenvoudige tip: doe het licht uit wanneer je jouw werkplek verlaat en schakel alle apparaten uit in plaats van ze op stand-by te laten staan.

 • Heb je te maken met een productieproces? Onderzoek dan welke opties er zijn voor het gebruik van duurzame grondstoffen.

To Assist en duurzaam ondernemen

Ook al zijn wij een kleine onderneming en werken wij als team vooral vanuit huis, toch zijn er een aantal dingen die wij eraan doen om zoveel mogelijk duurzaam te ondernemen:

 • Wij werken zoveel als mogelijk digitaal.

 • We printen nauwelijks documenten.

 • We werken op afstand en vergaderen doen we online.

 • We zetten onze verwarming op onze werkplekken lager (dat helpt ook om fris te blijven 😊)

 • We hebben allebei zonnepanelen op het dak.

Meer informatie en concrete tips over duurzaam en verantwoord ondernemen, kun je vinden op de website van de Kamer van Koophandel.


Als virtueel assistenten denken we graag met je mee over de mogelijkheden om duurzaam en verantwoord te ondernemen. We kunnen hierin bepaalde werkzaamheden of stappen van je overnemen. We zijn er voor jou!


Het team van To Assist, Grenzeloze Dienstverlening Lianka Vermeulen en Hannie Aalbrechtse

W: www.tagd.nl E: info@tagd.nl T: +31 164 743 130


40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page