top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverTo Assist Grenzeloze Dienstverlening

Bruisende ervaring tijdens Bootcamp

Bijgewerkt op: 17 aug. 2021Afbeelding bij blog-To Assist, Grenzeloze Dienstverlening
Bruisende ervaring tijdens Bootcamp

Een Startup Bootcamp is een ideale leeromgeving; alles is gericht op actie en innovatie. Voor mij een bruisende ervaring tijdens de Bootcamp.


Motivatie voor deelname aan de Startup Bootcamp

Een hele dag, omgeven met veel gepassioneerde ondernemers, mentoren en experts in combinatie met bewezen startup tools, methodieken en kennissessies.

Deze dag wilde ik niet missen!

Blijven leren, vernieuwen en ontwikkelen dat is passend voor ons team: To Assist, Grenzeloze Dienstverlening. Dit was een mooie kans voor Lianka om deel te nemen aan de eerste Startup Bootcamp georganiseerd door Dockwize. Een Startup Bootcamp: een 12-uurs event waarin je samen met andere ondernemers wordt ondergedompeld in de startup scene. Ik wilde deze dag niet missen. Ik had er zin in, mijn verwachtingen waren hoog.

Samenwerken met ondernemers tijdens de Bootcamp

Het was een dag vol uitdagingen. Samen met tien andere ondernemers werken aan drie nieuwe ideeën. Binnen twaalf uur een nieuw product of dienst in de markt zetten, inclusief het behalen van deadlines en voldoen aan vooraf bepaalde eisen. Aan het einde van de middag moesten wij het volgende opleveren:

  • Businessmodel

  • Visuele product presentatie

  • Marktpotentieel en commerciële haalbaarheid

  • Persbericht, landingspagina en een technische specificatie van het product of dienst

In de eindpitch van maximaal vijf minuten (voor de jury) werd het nieuwe product toegelicht.

Het was hard werken dus!

Na het diner maakte de jury het winnende team bekend. Ons harde werken werd beloond. Het winnende team van de eerste Startup Bootcamp: Matthijs, Imco en Suzan en Lianka!

Kennismaken met het Businessmodel: Lean Canvas

Tijdens de sessie Businessmodel maakten we kennis met het businessmodel

Lean Canvas. Een model waarin startups hun kernkwaliteiten formuleren en verbeteren. Je ontdekt waarin jij je onderscheidt in de markt, op welke specifieke doelgroep je richt en hoe je daar je geld mee kunt verdienen. Het model bestaat in totaal uit negen stappen. De verschillende kennissessies deze dag hadden een link naar één van de stappen. Het belangrijkste bij het invullen van het model Lean Canvas is dat je nadenkt over het probleem dat jij met je product of dienst wilt oplossen. Eerst het probleem helder hebben, voordat je tot een oplossing kunt komen. Zodra je het probleem volledig in kaart hebt, kun je aan een oplossing werken. Dit wordt uiteindelijk jouw product of dienst.

Alle kennis van de Bootcamp gebruiken voor je eigen bedrijf

Het mooie van deze dag en de kennissessie is, dat het geleerde direct te gebruiken is voor je eigen bedrijf. Met behulp van Lean Canvas hebben we voor ons bedrijf: To Assist, Grenzeloze Dienstverlening, ook het businessmodel in kaart gebracht. Op de hoofdlijnen hebben we verbeteringen door kunnen voeren. Hoe mooi is dat.

Arne Hulstein en Nanneke Zelle en andere coaches van Dockwize zorgden voor een goed georganiseerde dag. Ze waren de hele dag aanwezig en gaven ons gevraagd en ongevraagd feedback. Super bedankt voor de inspirerende en energieke dag!

Het team van To Assist, Grenzeloze Dienstverlening

Lianka Vermeulen en Hannie Aalbrechtse

T: +31 164 743 130

38 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page