top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverTo Assist Grenzeloze Dienstverlening

5 jaar To Assist, Grenzeloze Dienstverlening


Het is feest! We zijn blij en mega trots! Ons bedrijf, To Assist, Grenzeloze Dienstverlening bestaat 5 jaar. Een moment om bij stil te staan en te genieten.


5 jaar To Assist, Grenzeloze Dienstverlening

We realiseren ons dat de tijd intens snel gaat. Ik (Hannie) was tussentijds i.v.m. onze wereldreis voor een iets langere periode in Nederland en Lianka was op vakantie naar China. ‘Kom maar snel terug’, schreef ik, want ik heb het idee voor ons bedrijf. Natuurlijk heeft Lianka eerst haar mooie reis afgerond, voordat we samen weer in gesprek gingen. Samen hebben we vele uren gepraat, gezocht, onderzoek gedaan, voordat we uiteindelijk de sprong waagden. Op 1 maart 2016 hebben we ons ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. We zijn echt vanaf nul begonnen en door de jaren heen, is het ons gelukt om een solide onderneming met een mooi klantenbestand neer te zetten. Nee, natuurlijk is dat niet allemaal vanzelf gegaan en altijd goed gegaan. Tjonge, jonge wat hebben we veel leermomenten gehad en gaan we zeker nog krijgen. Die momenten hebben we altijd benut om de kwaliteit van ons bedrijf te verbeteren. Bij dit jubileum: 5 jaar To Assist, Grenzeloze Dienstverlening, kijken we even terug en kunnen we er alleen maar genieten van wat het ons tot nu toe heeft gebracht. We zijn het er samen over eens: Het smaakt naar meer! Ja, hoor we willen verder groeien, daar hebben we de spirit voor en er zijn nog genoeg uitdagingen.


Onze klanten

Als we in gesprek gaan met potentiële klanten, weten we uit ervaring dat een samenwerking moet groeien. Er moet wederzijds vertrouwen zijn waarbij de klant moet leren en proberen, taken los te laten. Wij vergelijken het bedrijf meestal als ‘Jouw kind’. Tenslotte bouw jij zelf je onderneming op vanuit je passie en expertise. Dan komt er een moment dat je niet alles meer zelf kunt doen, zeker niet als je verder wilt groeien met je business. Dan moet je een aantal werkzaamheden van de vele taken, die je wekelijks/maandelijks moet doen gaan loslaten. En dat is spannend. Ook wij hebben daarmee te maken. Daarom adviseren we ook om rustig aan te starten met onze samenwerking. Als we elkaar eenmaal kennen en het vertrouwen er is, dan vliegen de inlogcodes, bankpassen, etc. onze kant op. (Uiteraard wordt alles veilig opgeslagen). Wij voeren niet alleen de afgesproken opdrachten uit, maar gaan een stapje verder en denken graag mee. Gekscherend zeggen we altijd:


We kruipen in de huid van en worden een klein, onzichtbaar onderdeeltje van jouw bedrijf.


Dat is waar wij voor staan. Jouw als klant beter leren kennen, de denkwijze begrijpen en meedenken door tips en adviezen te geven.


Het team van To Assist, Grenzeloze Dienstverlening

Mocht iemand, die ons (nog) niet goed kent, denken dat we twee dezelfde types zijn, dan kunnen we je vertellen, dat dit niet zo is. Wij zijn echt een team en aanvullend aan elkaar. We versterken elkaar en we benutten ieders kwaliteiten. Als we het heel zwart/wit moeten benoemen dan wordt Lianka blij van cijfers en Hannie is de crea/bea. Toch doen we allebei de diverse werkzaamheden die er zijn voor onze klanten. Zo doet Hannie de administratie voor een aantal klanten en redigeert en plaatst Lianka blogartikelen en ga zo maar door.


Nog een groot verschil tussen ons tweeën is, dat Lianka de vroege vogel is en Hannie tot (te) laat door kan gaan met werkzaamheden. En, waarom? Ondanks dat het ‘werken’ is, gaat het vanzelf, verlies ik de tijd. Het werkwoord ‘werken’ klopt ook niet. Met plezier zorgen we dat de opdrachten en of werkzaamheden naar wens van de klant wordt uitgevoerd.


Zoals eerder genoemd, zijn we vanaf nul begonnen, maar wel met een strategie waar we naar toe wilden werken. Waar we achter kwamen en vooraf niet realiseerden, dat je er een extra relatie bij krijgt. Beiden wonen we al ruim 30 jaar samen met een man, maar als je samen een bedrijf start, ga je tegelijkertijd een nieuwe relatie aan. Een keer hebben we de vraag gekregen: Zijn jullie getrouwd? Daar kunnen we smakelijk om lachen. In de afgelopen 5 jaar hebben we elkaar steeds beter leren kennen. Een sleutelwoord (dat volgens ons in het hele leven geldt) is communicatie. Weten wat er speelt, weten wat niet goed gaat, wat anders kan, hoe je het graag zou willen of juist niet, dat is heel belangrijk.


Maar…. wat hebben we al veel lol en plezier met elkaar gehad. Tranen met tuiten gelachen, soms is een blik of een woord al genoeg. Dat is al begonnen tijdens onze eerste samenwerking bij de bank en dat willen we zeker volhouden!


Door de worsteling ontstond de groei van 5 jaar To Assist, Grenzeloze Dienstverlening

Onze worstelingen brachten ons, waar we nu staan. In 5 jaar kan er voor de een weinig gebeuren en voor de ander veel. Zo hebben we in deze jaren allebei onze worstelingen gehad. Niet schrikken, want we hebben het echt alleen over ‘luxe problemen’.


Lianka werkte bij de start van To Assist bij de bank, al meer dan 25 jaar. In het begin was dit goed te combineren om naast haar job te werken aan en voor ons bedrijf, maar naarmate er meer werkzaamheden kwamen, werd dit wel een ding. Eerst wat minder uren gaan werken bij de bank, maar de worsteling bleef. Toen ze eenmaal het besluit had genomen om 100% voor To Assist te gaan, heeft ze daar geen minuut spijt van gehad.


Hannie, was tijdens haar wereldreis tussentijds terug in Nederland bij de start van To Assist. Na de oprichting van ons bedrijf, vertrok ik al snel weer om heerlijk door Europa te reizen. Reizen en ondernemers ondersteunen op afstand, de ideale situatie. Door familie omstandigheden, kwam ik in 2017 vervroegd terug naar Nederland. Toen we voor een langere tijd terug waren, besloten we ons opnieuw te settelen in Nederland. Voor mensen die me niet kennen: In 2010 hebben we alles verkocht om op wereldreis te gaan. En dat settelen, vond ik eng. Terug in de patronen, verwachtingen, regels en wetten, noem maar op. Dit heeft ook wel even geduurd, voordat ik 100% geland was.


Deze worstelingen en onze besluiten,

hebben ons gebracht waar we nu staan met ons bedrijf. Daar zijn we trots op!


En hoe nu verder?

Het smaakt naar meer. We hebben genoeg energie en uitdagingen om verder te groeien. Dat willen we zeker niet alleen. Graag creëren we een team collega-ondernemers om ons heen. Wij zijn er van overtuigd dat je door met elkaar samen te werken, elkaar gaat versterken. Ons doel is om nieuwe en onze bestaande klanten 100% te kunnen bedienen. Ook wij zijn ondernemers en kunnen niet alle werkzaamheden zelf doen. Hoe mooi is het om dit samen met een team te doen.


We sluiten af met het allerbelangrijkste: We bedanken onze klanten voor het vertrouwen in ons. Zonder jullie hadden wij dit mooie bedrijf niet kunnen opbouwen.


En hoe nu verder? Wij gaan nu even genieten van ons jubileum.


Ken je ons nog niet en wil je graag kennis met ons maken? Neem dan gerust contact met ons op.


Wij zijn er voor jou!


Het team van To Assist, Grenzeloze Dienstverlening

Lianka Vermeulen Hannie Aalbrechtse W: www.tagd.nl E: info@tagd.nl T: +31 164 743 130


42 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page